Voorkom klachten door het dragen van juiste lingerie

juli 12, 2013 0 Door admin

Merk jij dat je BH’s niet lekker zitten? Moet je hem vaak rechttrekken, zit je aan de bandjes te trekken of staan de afdrukken van de bh aan het einde van de dag in je rug? Dat kunnen allemaal oppervlakkige klachten zijn, die kunnen leiden tot serieuzere zaken. Vooral voor vrouwen met een grote maat lingerie is het belangrijk zich te laten adviseren, voordat ernstige klachten kunnen optreden.
Er kunnen veel gevolgen zitten aan het dragen van de verkeerde bh-maat. Zo kan een te kleine bh zorgen voor nek-, schouder- en rugklachten. Doordat de borsten niet de juiste ondersteuning krijgen en de bh het gewicht niet volledig kan opvangen, komt dit terecht op nek, schouder en rug. Ongemerkt kun je scheef gaan lopen, maar ook andere gevolgen kunnen optreden zoals het ontstaan van littekens door snijdende schouderbandjes. Hoe groter de bh maat, hoe ernstiger de  klachten kunnen zijn zoals een peesontsteking, bij het dragen van een te kleine of grote bh.
Behalve lichamelijke klachten heeft de verkeerde bh maat ook gevolgen voor je figuur en uitstraling. Naast dat je er kleiner en onzekerder uit ziet als je voorovergebogen loopt, kan de onjuiste maat er ook voor zorgen dat uw borsten er kleiner, platter of juist groter uitzien dan de bedoeling was en ze daadwerkelijk zijn. Een goede bh kan zoveel doen voor je figuur!
Het is daarom erg belangrijk om je in de winkel te laten adviseren over de juiste maat en vorm van je lingerie. Dit geldt helemaal voor vrouwen met een grotere lingeriemaat, zodat ernstige lichamelijke klachten voorkomen kunnen worden. Grote maten lingerie kan je zowel in de fysieke winkel als online vinden. Het advies is wel om eerst naar een winkel te gaan en je goed te laten adviseren alvorens je online besteld.