Online koffers kopen

mei 24, 2015 Uit Door admin

Er zijn online steeds meer webwinkels waar je koffers in de collectie kunt vinden. Naast de specialisten op het gebied van reisbagage komen er ook meer kleinere aanbieders die ook een assortiment reiskoffers aanbieden. Maar kun je zo online iedere koffer bestellen en waar moet je rekening mee houden. In dit artikel geven we u een aantal handige tips.

Betrouwbare merken koffers

Momenteel zijn er meer dan 200 merken van koffer merken. Natuurlijk ieder met hun eigen kenmerken maar grofweg kunnen we de koffers indelen in drie categori├źn. De A, B of C merken. De A merken zijn de meest betrouwbare en kwalitatieve merken als Samsonite, Rimowa, Thule, Titan en Travelite. Ze kenmerken zich door uitstekende kwaliteit en goede garantie voorwaarden. B merken als American Tourister, Kipling, SuitSuit, Delsey, Line, Oilily en vele andere zijn bekende merken die vaak ook koffers in de collectie hebben en deze zijn vaak iets goedkoper dan de eerder genoemde merken. Dit zijn vaak ook kwalitatief goede koffers en de materialen wellicht iets minder revolutionair maar zeker betrouwbare koffers.

Onbekende merken koffers

Het gaat juist om de laatste categorie merken koffers die vrij onbekend zijn waar u als consument online bedachtzaam voor moet zijn. Tegenwoordig worden vaak in lage loonlanden als China koffers gefabriceerd die via de groothandel in de Nederlandse markt worden verkocht. Er staat geen echt merk achter en de garantie is vaak tot aan de voordeur. Vaak zijn ze vervaardigd uit ABS en de kwaliteit van scharnieren en sluitingen is vrij slecht. Ook bij een trolleysysteem is er vaak snel problemen te verwachten door haperende of snel slijtende wieltjes.

Advies

Wanneer u een goede koffer online wilt bestellen is het verstandig om een betrouwbaar merk te kiezen en bij onbekende merken de garantievoorwaarden en omruilgarantie goed na te lezen. Laat je niet verleiden door een zeer scherpe prijs want in dit geval kan goedkoop wel eens duurkoop worden.