Herenkleding voor een maatje meer

november 15, 2018 Uit Door admin

De tijd dat heren met een maatje meer tevreden moesten zijn met aftandse modellen, behoort al langer tot de verleden tijd. Tegenwoordig is ook dit type herenkleding ongemeen trendy, modieus, chique of cool – net zoals hedendaagse mannen het willen. Dit heeft alles te maken met het feit dat ook de grotere ontwerpers zich steeds vaker op de ‘grotere mannen’ focussen. Toch zijn er nog steeds een aantal aandachtspunten waar je maar beter rekening mee houdt.

Hier zal je op moeten letten

De praktijk leert ons dat mannen met een maatje extra er maar beter op toezien dat de kleding niet al te strak zit, zonder dat het de pasvorm mag verliezen. Vooral gebreide kledingstukken zien er vaak niet uit, waardoor je maar beter kiest voor een ruime trui met een bredere taille. In principe krijg je hier alle vrijheid, maar toch let je maar beter op. Horizontale strepen kies je bijvoorbeeld maar beter niet, zij leggen immers de nadruk op jouw probleemgebieden. Met decoratieve details is het eveneens opletten geblazen. Het is zeker geen algemene regel, maar vaker wel dan niet zal het de eenvoud zijn die hier siert.

Zo combineer je jouw kledingstukken

Niet alleen het selecteren van grote maten herenkleding speelt een belangrijke rol, ook het combineren ervan kan jouw look maken of kraken. Mannen met een brede nek combineren bijvoorbeeld best hun trui met een halsdoek in plaats van een stropdas. Gaat het om brede schouders? Dan laat je schoudervullingen achterwege en kies je voor de combinatie met donkere kleuren. Is jouw probleemzone tot slot de buikstreek? Dan kies je niet voor strakke kleding en combineer je het met donkere tonen. Een effen broek is eveneens een aanrader. Felle en lichte kleuren zijn anderzijds not done: zij laten de buikstreek immers enkel groter lijken.